Προσαρμογή από: “The Philifant” 2001. Phil L. Herold. © Copyright Phil L. Herold. All rights reserved. 

Εικονικό συμπόσιο Biogen

Εικονικό Συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας Μυών 2021

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, κορυφαίοι ειδικοί σε ιατρικά θέματα παρουσίασαν τις τελευταίες γνώσεις τους σχετικά με τους νευρικούς και μυϊκούς βιοδείκτες στην SMA και στην ALS. Ακολουθεί μια ανακεφαλαίωση του συμποσίου της Biogen.

Βιοδείκτες νευρικών και μυϊκών μεταβολών στην SMA και στην ALS

Η ομάδα ειδικών μας συζήτησε τους πιθανούς ρόλους των βιοδεικτών νευρικής βλάβης (νευρονήματα), αποθήκευσης ενέργειας και μεταβολισμού στους μύες και σε συγκεκριμένους για τη νόσο βιοδείκτες στην κλινική πρακτική. Μάθετε περισσότερα για τους ομιλητές και τι συζήτησαν στο συμπόσιο και βρείτε συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες.

Γνωρίστε το διδακτικό προσωπικό

Συντονιστής
και Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Matthew Kiernan

NM, MBBS, PhD, DSc, FRACP, FAHMS (Πρόεδρος)

University of Sydney and Royal Prince Alfred Hospital, Sydney, NSW, Αυστραλία

Ειδικοί για τη νόσο
βιοδείκτες και
νευρονήματα στην ALS

Charlotte Sumner

MD

The Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, ΗΠΑ

Ειδικοί για τη νόσο
βιοδείκτες και
νευρονήματα στην SMA

Philip Van Damme

MD, PhD

University Hospitals Leuven, Leuven, Βέλγιο

«Κινάση κρεατίνης ορού και
κρεατινίνη στη νωτιία
μυϊκή ατροφία ενηλίκων»

René Günther

Δρ Med.

Technische Universität Dresden (TUD), Dresden, Γερμανία

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την SMA και την ALS για τους επαγγελματίες υγείας

Όπως σημειώνεται στο συμπόσιο WMS της Biogen, η βιολογία και η γενετική έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις κλινικές πρακτικές σχετικά με την SMA.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ALS, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Biogen, στο εσωτερικό της ALS: Ένας πόρος για τους επαγγελματίες υγείας της ΕΕ που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ταχέως μεταβαλλόμενη επιστήμη της πλάγιας μυατροφικής σκλήρυνσης (ΠΜΣ), που περιλαμβάνει περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από κοινού με βασικούς ιατρικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Biogen
σε NMD και νευρολογικές εκδηλώσεις

Ρίξτε μια ματιά στα συμπόσια, τις δημοσιεύσεις και τα πόστερς που χορηγούνται από τη Biogen σχετικά με την SMA από αυτό και προηγούμενα συνέδρια στη διεύθυνση

Βιβλιογραφικές αναφορές

1. Lefebvre S, Bürglen L, Reboullet S, et al. Identification and characterization of a spinal muscular atrophy-determining gene. Cell 1995;80(1):155-165.

2. Medline Plus. Genetics Home Reference. SMN1. [online] 2016 Apr 20 [cited 2020 Sept 30]. Available from: URL: https://ghr.nlm.nih.gov/gene/SMN1.

3. MedlinePlus. Medical Encyclopedia. Spinal muscular atrophy. [online] [cited 2020 Sep 30]. Available from: URL: https://medlineplus.gov/ency/article/000996.htm.